Què és el Ioga?

La seva finalitat és la d’augmentar l’equilibri i la claredat mental, això ens ajuda a comprendre quí sóm realment, i aquesta comprensió ens durà a una vida més harmònica i amb menys patiment.

Tots sóm diferents, i a més a més, tothom es troba en un moment vital que és diferent de qualsevol altra persona, aquesta singularitat de cada un, fa que si bé la finalitat primordial del ioga és la claredat mental, el que la gent busca al apropar-se al ioga sigui diferent per cada practicant. Mentre per uns pot ser un mitjà per conèixer-se millor, per altres serà una tècnica per relaxar-se o per aconseguir un millor descans, per uns altres serà una manera d’augmentar la seva capacitat de concentració, per altres una manera de fer-se passar un mal d’esquena, o d’acabar amb una situació d’insomni, o d’estrès.... L’objectiu el fixarà cada practicant en cada moment, ja que el ioga no demana creure en res, només demana que experimentem per nosaltres mateixos.

Donat que el ioga és tan ampli, també hi ha moltes maneres d’enfocar-lo, i el ioga que trobareu amb nosaltres és del tipus que es coneix com a VINIYOGA. Aquesta modalitat de ioga prové del mestre Shri T. Krishnamacharya, i del seu fill T. K. V. Desikachar.